Teatre Auditori Alcanar

Conferència de David Lao

“El nostre entorn vibrant. La percepció de l’art des de la perspectiva visual i auditiva”.

Conferència a càrrec de David Lao. Repertori del XIX i XX.

Cicle de Concerts de Primavera de l’Emma.

David Lao

Professor de Piano en  l’Escola Municipal de Música d’Alcanar.  Pianista acompanyant en Conservatori Música de Tortosa.

Estudia Màster en Piano Flamenc en Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Per què hi ha sonoritats que sonen més boniques que unes altres? A tots ens sona igual? Què ocorre perquè aqueixos sons et facen sentir incòmoda/e? El soroll produït per una pala mecànica pot convertir-se en un so agradable? Des de quin moment el soroll deixa de ser-ho?  

Des d’abans de nàixer, l’ésser humà capta, a través dels seus òrgans sensorials, una selecció d’estímuls envoltants que condicionen la nostra manera d’entendre la realitat que ens envolta. Com a éssers socials, i partint de l’herència genètica i cultural, ens adaptem intel·ligentment al nostre ambient, condicionant-se així la nostra identitat, el nostre comportament i la nostra capacitat d’expressió i transformació social.  

La música, sens dubte, sempre ha estat present en tota civilització coneguda, exercint un paper funcional vital per a la nostra supervivència. Els sons brinden l’oportunitat d’interpretar el món i generar, així, una construcció sociomusical concreta (que anomenem “cultura”), amb un poder comunicatiu capaç de transmetre sentiments i vivències inefables.  

No obstant això, aquesta assimilació i concreció cultural que es produeix necessàriament en el nostre desenvolupament sociocognitiu (com qualsevol altre llenguatge) genera unes transformacions psicoevolutives (i, fins i tot, fisiològiques) que ens dificulta la comprensió i el domini d’altres entorns.   En la present conferència-taller es pretén aprofundir en la naturalesa acústica de la música, tan omnipresent en les nostres vides, i en les nostres limitacions perceptives per a reflexionar sobre el seu impacte en la nostra identitat cultural i, finalment, generar debat sobre la casuística sociològica entre l’oferta de l’actual indústria musical i el poder de decisió social conforme a uns criteris estètics i morals quant a l’evolució de la música actual.  

David Lao Elipe  

David Lao
Data

Dissabte 15 d’abril

Hora

12.00h

Durada

60′

Lloc

Sala Menuda

Entrades

Gratuïta