Teatre Auditori Alcanar

Qui som

L’abril de 1992 l’Ajuntament va comprar l’edifici on estava ubicat l’històric Cinema Catalunya amb l’objectiu de disposar d’un espai condicionat, per tal de poder atendre les necessitats culturals i socials de les diferents entitats municipals. Tres anys més tard, el 4 de juny de 1995, s’inaugurava l’Auditori Municipal José Antonio Valls Subirats, després del seu remodelatge, en el marc dels actes commemoratius del 150è Aniversari de la Fundació de la Banda Municipal de Música. L’Ajuntament va batejar el seu principal equipament cultural amb el nom del jove músic canareu que va morir en un accident de cotxe el setembre del 1983 i que inicià el seu recorregut musical als 9 anys a l’Acadèmia Municipal de Música d’Alcanar. El 1983, Valls compaginava la seua càtedra al conservatori de València amb els estudis de composició, direcció d’orquestra i cors, la direcció d’escola i Associació Musical Ciutat de Benicarló i la seua pròpia producció musical.

Del 1995 fins al 2018, que tanca les seues portes per a reconvertir-se en l’actual, l’auditori canareu ha acollit centenars d’actuacions diverses del teixit cultural i associatiu del poble i d’altres artistes convidats. Durant més de dues dècades ha actuat com un veritable element cohesionador del municipi i difusor de la cultura popular i tradicional.

A març del 2023, el Teatre Auditori José Antonio Valls obri les seues portes, renovat i modernitzat, com a peça angular al voltant de la qual pivotarà la cultura canareva i territorial. Una aposta de l’equip de govern, que tanca el cercle dels nous equipaments al municipi. Un Teatre Auditori que forma part de la xarxa d’equipaments culturals de Catalunya per tal de garantir l’accés de la ciutadania a la cultura, en igualtat d’oportunitats i en les millors condicions, tenint en consideració les noves demandes socials i les noves formes d’accedir als continguts i les experiències culturals i reforçant al mateix temps el valor social dels equipaments culturals públics.