Teatre Auditori Alcanar

VI Premis Antoni Carné

Convocats els VI Premis Antoni Carné

De nord a sud i d’est a oest, les entitats són el motor cultural de les terres de parla catalana. Els Premis Antoni Carné reivindiquen les bones pràctiques de l’associacionisme cultural, aquelles entitats, projectes i activitats que destaquen per les pràctiques innovadores, els beneficis culturals i socials que aporten al seu entorn de referència, una gestió interna sostenible o la promoció cultura catalana. Un aparador perquè els col·lectius de cultura popular demostrin la incidència que tenen en la vida cultural del país.

Les candidatures als VI Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català poden presentar-se fins al 15 d’octubre (inclòs) al correu electrònic premis@ens.cat. Per fer-ho, es poden omplir els formularis al web de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català o bé presentar documents en format lliure.

Les bases estableixen tres categories de lliure participació. El guanyador del Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català serà recompensat amb 3.000 €. Entre altres criteris, el jurat valorarà aquelles propostes que més hagin destacat en el foment de l’associacionisme i la capacitat de mobilització i inclusió de la seva base social.

El Premi Previsora General al Projecte de l’Associacionisme Cultural Català, premiat amb 1.000 € està adreçat a propostes de llarg abast: cicles, temporades, concursos i tota mena d’iniciatives celebrades durant setmanes i mesos. També s’hi poden presentar projectes estratègics: enfortiment de la cultura popular en l’àmbit educació, catalogació i salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, promoció de la llengua catalana, espais de vertebració i inclusió social, etcètera.

El Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català, també premiat amb 1.000€, reconeixerà una iniciativa puntual (d’un dia o cap de setmana) que destaqui per la seva repercussió i originalitat.

Fora de concurs, també es lliurarà el Premi Tornaveu a la Comunicació a un comunicador, programa, mitjà de comunicació o empresa editorial que hagi demostrat el seu compromís amb la promoció de la cultura popular catalana.

Com a entitat organitzadora, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català atorgarà el Premi ENS a la Persona a una figura que hagi participat en la renovació i dinamització de les entitats culturals i hagi promogut la reflexió i estudi entorn el moviment associatiu.

Els VI Premis Antoni Carné es lliuraran dissabte 18 de novembre (18.00 h) a l’Auditori Municipal J.A. Valls d’Alcanar.

Antoni Carné i Parramon

Antoni Carné i Parramon (1954–2015) va ser un destacat activista cultural. La seva determinació va ser decisiva per crear l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, la primera confederació transversal dels col·lectius de cultura popular, de la qual en va ser el president-fundador (2005-15). Carné va treballar per modernitzar la gestió de les entitats i fer-les receptives a les demandes socials. Entre altres responsabilitats, també va ser president de la Societat Coral l’Estrella de Sant Vicenç de Castellet i de la Federació de Cors de Clavé (2001-09).

https://www.ens.cat/noticia/convocats-els-vi-premis-antoni-carn-924

Lliurament dels Premis Antoni Carné
Data

Dissabte 18 de novembre

Hora

18.00h

Durada

75′

Lloc

Teatre Auditori Alcanar

Entrada

Gatuïta per web Teatre Auditori

Venda on-line tancada