Teatre Auditori Alcanar

El teatre

Missió

El Teatre Auditori J. A. Valls neix com un equipament cultural referent per al municipi d’Alcanar i el seu entorn. Amb una oferta d’arts escèniques i musicals, diversa i de qualitat, la seua finalitat és assolir un públic nombrós, heterogeni i actiu, facilitant, a través del discurs artístic de la programació, eines de reflexió, pensament crític, creativitat, imaginació i diversió, configurant un projecte cultural compartit per artistes i espectadors.

Un Teatre Auditori motor i impulsor del projecte cultural d’Alcanar, terra de gent creativa i participativa en tots els àmbits artístics. Un espai obert a una activitat cultural moderna i atractiva, que no quedi al marge de les inquietuds socials del moment, amb unes línies d’acció i gestió, clares i definides:

  • Exhibició d’espectacles (les professionals, que generen les temporades de programació i també les locals, on les entitats posen dalt l’escenari el seu talent).
  • També acollir les funcions escolars del municipi. Potenciar el lloguer de les sales per qualsevol tipus d’activitat cultural o empresarial.
  • Oferir una sala per al petit format artístic. Crear sinergies i relacions amb l’entorn artístic i de gestió cultural i les administracions: Ja formem part del Programa.cat de la Generalitat Catalana i ……. (estic fent les gestions per integrar-nos a l’SPEEM).

Qui som

L’abril de 1992 l’Ajuntament va comprar l’edifici on estava ubicat l’històric Cinema Catalunya amb l’objectiu de disposar d’un espai condicionat, per tal de poder atendre les necessitats culturals i socials de les diferents entitats municipals. Tres anys més tard, el 4 de juny de 1995, s’inaugurava l’Auditori Municipal José Antonio Valls Subirats, després del seu remodelatge, en el marc dels actes commemoratius del 150è Aniversari de la Fundació de la Banda Municipal de Música. L’Ajuntament va batejar el seu principal equipament cultural amb el nom del jove músic canareu que va morir en un accident de cotxe el setembre del 1983 i que inicià el seu recorregut musical als 9 anys a l’Acadèmia Municipal de Música d’Alcanar. El 1983, Valls compaginava la seua càtedra al conservatori de València amb els estudis de composició, direcció d’orquestra i cors, la direcció d’escola i Associació Musical Ciutat de Benicarló i la seua pròpia producció musical.

Del 1995 fins al 2018, que tanca les seues portes per a reconvertir-se en l’actual, l’auditori canareu ha acollit centenars d’actuacions diverses del teixit cultural i associatiu del poble i d’altres artistes convidats. Durant més de dues dècades ha actuat com un veritable element cohesionador del municipi i difusor de la cultura popular i tradicional.

El ? del 2022, el Teatre Auditori José Antonio Valls obri les seues portes, renovat i modernitzat, com a peça angular al voltant de la qual pivotarà la cultura canareva i territorial. Una aposta de l’equip de govern, que tanca el cercle dels nous equipaments al municipi. Un Teatre Auditori que forma part de la xarxa d’equipaments culturals de Catalunya per tal de garantir l’accés de la ciutadania a la cultura, en igualtat d’oportunitats i en les millors condicions, tenint en consideració les noves demandes socials i les noves formes d’accedir als continguts i les experiències culturals i reforçant al mateix temps el valor social dels equipaments culturals públics.

Com arribar-hi

Teatre Auditori Jose Antonio Valls

Adreça: Avinguda de Calalunya 78
Telèfon: 977732013 / 678498119
Email: info@teatreauditorialcanar.cat

Situat en la part nova del municipi, en una zona cèntrica prop de cafeteries i de còmode accés, facilitem la seua localització i les diferents maneres d’arribar. Destacar que l’aparcament és gratuït. No hi ha zona blava.

Distàncies des de Alcanar

Barcelona: 200 km

Tortosa: 37 km

Amposta: 25 km

Vinaròs:12 km

Castelló: 63 km

València: 163 km

Renfe

Estació l’Aldea
Estació Vinaròs
Més informació: rodalies.gencat.cat

Autobus HIFE

Av de Catalunya, 47-57
Més informació: hife.es

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Notícies