Teatre Auditori Alcanar

Agrupació Musical Canareva

L’Agrupació Musical Canareva es creà l’any 1980 i fou una de les vuit entitats fundadores de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Durant aquests 35 anys d’història ha realitzat diferents actuacions arreu de Catalunya i de l’Estat Espanyol. També ha sortit a l’estranger quatre cops: Itàlia (1992) i França (1997, 1998 i 2008). La darrera visita a França fou per actuar en el parc temàtic de Disneyland París.

En les seves fites musicals cal destacar l’enregistrament l’any 1999 del compacte Concert d’Alcanar, on interpreta només peces d’autors vinculats a la seva ciutat: Alcanar. També l’actuació a l’Auditori de Barcelona, el juliol de 2009.

L’AMC compta actualment amb més de 130 famílies associades i amb una escola d’ensenyament musical autoritzada per la Generalitat de Catalunya, Departament d’educació, que, amb més de 50 alumnes matriculats, imparteix classes de grau elemental així com de tots els instruments pertanyents a la banda de música, a Alcanar i Les Cases.

El seu cos docent està format per 10 professors. La banda juvenil de l’escola per una vintena d’alumnes. També compta amb un conjunt instrumental infantil, integrat per un desena d’alumnes més.

A més d’aquest ensenyament regulat, ofereix també ensenyaments musicals per a adults i classes de piano.

Actualment dirigeix la banda de música Rafa Ávila Farriol. L’escola de música és dirigida per en Jorge Martorell Loriente. La seva presidenta, des de 2004, és Fani Pla Sancho.

Agrupació Musical Canareva
Carrer de Sant Ramon, 109
43530 Alcanar (Tarragona)
666 44 07 89
amc.alcanar@gmail.com