Teatre Auditori Alcanar

Cor Iúbilo Alcanar

S’inicia l’aventura del Cor Iúbilo d’Alcanar després d’un dia de Santa Cecília, l’any 1990. Durant aquesta festa anual que celebra la Banda Municipal de Música d’Alcanar en honor a la seva patrona, va acabar prenent forma una inquietud popular que va agafar el relleu de l’antic i desaparegut orfeó canareu.

Moltes han estat les fites assolides durant els més de 30 anys d’història.

Ha organitzat i ha participat en trobades i rodes corals i ha fet intercanvis amb gairebé totes les corals de les comarques veïnes de Tarragona i Castelló, així com amb el Cor La Clef des Chants d’Orleix (França), la Coral Veus de Marratxí de Mallorca, la Coral del Casal de Gent Gran “Pep Ventura” de la ciutat de Badalona i amb l’Orfeó d’Usansolo de Biscaia.

Des de l’any 1993 és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’any 2010 va acollir la 5ª edició de l’aplec de corals de la FCEC de les Terres de l’Ebre, i a l’any 2012 va ser l’entitat organitzadora de l’Ebre Coral a la demarcació de les Terres de l’Ebre.

Des de la seva fundació, el Cor Iúbilo ha tingut com a directors a Gerard Ramon, a Josep Garriga, a Josep Anton Alcoverro i a Jorge Martorell.

En l’actualitat, està dirigit per Andreu Gil, i el formen un total de 30 cantaires en actiu, projectant cap al futur l’esforç diari de promoure i enaltir el cant coral i els costums d’Alcanar.

Cor Iúbilo d’Alcanar
Carrer Colon, 31
43530 Alcanar (Tarragona)