Teatre Auditori Alcanar

Andreu Valor emociona al Teatre Auditori d’ Alcanar amb un homenatge inoblidable a Vicent Andrés Estellés

El concert de anit d’Andreu Valor al Teatre Auditori d’Alcanar, en homenatge al naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, va ser més que un simple concert. Titulat “A mamar tots els versos”, en un gest a l’exclamació final del poema “No he desitjat mai cap cos com el teu”, va ser un homenatge a la tolerància, a la diversitat, al País, a la llengua i, sobretot, a allò més humà. A la cultura.

Andreu Valor, acompanyat pel seu duet i un quartet de cordes femení que va portar el pes del concert juntament amb les guitarres, tots ells fantàstics, va superar els límits del que significa actuar en un lloc i complir les expectatives. Va anar molt més enllà d’una actuació correcta. Es va lliurar en cos i ànima, mostrant una proximitat i calidesa excepcionals.

Valor ens va oferir un espectacle en què va saber conjugar tota la vitalitat i poesia de Vicent Andrés Estellés amb uns arranjaments musicals que incloïen notes de folk, funk i elements electrònics, donant-li un segell personal que encaixava a la perfecció. La sonoritat adaptada a una nova manera de comprendre la música, influenciada per matisos pop, indie i folk provinents de les sonoritats nord-europees, va ser una aposta encertada per part dels productors del disc, Blai A. Vañó i Hèctor Tirado.

El públic present va reconèixer en aquell moment que estava vivint quelcom molt especial i va sortir de l’auditori content, emocionat i, en certa manera, entristit pels temps convulsos que vivim. Tanmateix, també es va sentir esperonat a continuar apostant pel que realment forma la nostra essència i cultura. 

Gràcies, Andreu, i gràcies a tot el teu equip per lliurar-se tant i per connectar tan profundament amb nosaltres. Vas aconseguir emocionar-nos mil per mil.