Teatre Auditori Alcanar

Cent d’Estellés

Alcanar s’afegeix amb entusiasme a la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, rendint tribut al poeta que ha deixat una empremta indeleble en la poesia valenciana contemporània. Aquest esdeveniment especial, programat des d’abril fins a setembre, és una iniciativa de les regidories de cultura i vinculació amb el País Valencià.

Al llarg d’aquests mesos, el municipi s’omplirà d’activitats diverses, destacant la participació de destacats compositors, cantants i poetes. Entre ells, Borja Penalba, Francesc Anyó, Rodonorsinvictes (Lluís i Olga), i Andreu Valor compartiran l’essència poètica d’Estellés a través de les seues obres. L’esdeveniment inclourà una cloenda educativa en format de micro obert, proporcionant una plataforma inclusiva per a la participació dels joves. Així mateix, no faltarà el ja tradicional “Sopar Estellés”, amb Pau Alabajos, una experiència que fusiona la poesia amb la gastronomia.

Tots aquests esdeveniments tindran lloc a l’Auditori José Antonio Valls, buscant també convertir-se en un punt de referència per a l’agermanament dels Països Catalans. En un gest simbòlic, compartim un fragment del poema “Països Catalans” de Vicent Andrés Estellés, que reflecteix la connexió amb la terra i la riquesa de la diversitat cultural. Que aquesta celebració sigui un homenatge memorable a la poesia i la cultura valencianes!

Prendrem la copa de terra  
i beurem àvidament  
tota la terra i el mar  
d’un lent got inacabable.  
Beurem el cel i la selva.  
Pujarem llargues escales,  
els extingits patrimonis,  
la queixa de les guitarres,  
i mirarem la finestra  
i enlairarem la bandera.  

VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

Assaig d’un adeu

En breu tota la programació detallada i venda d’ entrades. 

👇👇👇👇

Estellés de mà en mà. Francesc Anyó Ferrer i Borja Penalba 

– Data:  12 d’abril

– Hora: 20.30 h

Un jorn vindrà – Rodonorsinvictes 

– Data:  Divendres 3 de maig

– Hora: 20.30 h

A mamar, tots els versos! Andreu Valor 

-Data:  dissabte 8 de juny

– Hora: 20.30 h

Micro obert joventut

– Data: 10 de juny

Sopar Estellés amb Pau Alabajos

– Data:  6 de setembre

– ⁠Ermita del Remei 

#centdestellés #estellés